Helena Menanda

Social media:

Instagram

Om Helena

Jag gör serier under namnet Helena Menanda och jobbar med ett serieprojekt om att som ung tjej med psykiska problem förhålla sig till bilderna av ”unga tjejer med psykiska problem”. Min huvudperson är i gymnasieåldern och använder beteenden som anses destruktiva för att lindra och kunna ta sin ångest på allvar. Hon besväras av hur otydliga hennes demoner är och vill bevisa för sig själv själv, omvärlden och vården att hon inte bara är svag, det värsta man kan vara.

Liveframträdanden:

Livesändning

Jag visar och pratar om mina fanzine. Live på instagram torsdag 23 september kl. 17.

Se livestreamen på instagram eller här bredvid:

Livesändning

Jag visar och pratar om mina fanzine. Live på instagram onsdag 27 oktober kl. 9.

Se livestreamen på instagram

Köp från skaparen:

Fanzine: Jag hade min första kund igår

Första fanzinet jag gjorde från det här projektet. 11 seriesidor i färg. Huvudpersonen berättar för en kompis att hon prostituerat sig och så blir det en tillbakablick på det. Varje framsida har påklistrad hand och handskriven lapp. 50 kr + frakt. Kontakta mig på instagram för att köpa.

Fanzine: Det där om Markus

10 seriesidor i färg. Huvudpersonen vaknar hos en kompis efter en särskild sorts fest och blir missförstådd. Hon minns när hon träffade Markus, vars demoner är så mycket tydligare än hennes. Varje framsida har påklistrade figurer och utklippt hål. 60 kr + frakt. Kontakta mig på instagram för att köpa.

Fanzine: Rita en gloria runt mitt huvud i varje skolkatalog som nånsin tryckts.

Mitt senaste fanzine. 18 seriesidor i färg. Det här har baksidestext: ”Den kommer ibland, känslan. Vetskapen att hon snart ska dö. Syns det att hon är döende? Elle syns det först efteråt, när glorian är på plats på skolfotona?” 80 kr + frakt. Kontakta mig på instagram för att köpa.

Klistermärke: osynlig demon

Otydliga demoner finns överallt. Bakgrunden på detta klistermärke blir genomskinlig så du kan sätta ut en demon var du vill! Ca 118 x 85 mm. 10 kr + frakt. Kontakta mig på instagram för att köpa.