Tusen Serier

Tusen Seriers serier i shoppen:

Om Tusen Serier

Tusen Serier arbetar för att öppna upp den svenska seriekulturen och göra den lite mindre svensk. Vi vill att fler röster och fler perspektiv ska komma fram, någonting som länge saknats i ett homogent utgivningsklimat i ett segregerat Sverige. Vi vill visa att det finns tusen sätt att berätta en historia, tusen håll att komma ifrån.
Vi gör detta genom utgivning, utställningar, workshops, seriefestivalen AltCom och Fanzineverkstaden, en kollektivverkstad i Malmö för självpublicerande serieskapare.
Hemsida: www.tusenserier.org
Shoplänk: https://www.hybriden.se/tusen-serier

Köp från skaparen:

Fem historier om prostituerande (seriebok)

Av Amalia Alvarez. Historier om fem personer som definierar sig själva som prostituerade. De beskriver “los prostituyentes”, de som köper deras tjänster. De befinner sig i en del av det svenska samhället som inte syns för alla men som finns där under ytan. Sexarbete beskrivs oftast ur ett utifrånperspektiv. Liksom 2013 års Fem papperslösa kvinnors historier bygger Amalia Alvarez’ nya bok på intervjuer med personer som själva befinner sig i den situation som beskrivs. Boken ger en inblick i hur de prostituerade ser på de som köper deras tjänster; de prostituerande.

100:-

Beställ här: https://www.hybriden.se/en/product/fem-historier-om-prostituerande-9789198302905/

Bekele (seriebok)

Av Raquel Lozano, Mattias Elftorp & Emre Özdamarlar Bekele bor och är gift med Johannes i Malmö. Med jämna mellanrum får de gå på samtal hos migrationsverket för att bevisa att deras äktenskap är äkta. Men vad gör man när hela tillvaron plötsligt vänds upp och ner? När någonting händer som kan göra att mer står på spel än bara förhållandet? Det här är berättelsen om Bekele, Johannes och Simon, men också om dagens Sverige…

100:-

Beställ här: https://www.hybriden.se/en/product/bekele-9789186667238/

Cool Cykel (seriebok)

Av Tanja Komadina.
Det hjärtskärande dramat om Mile och hans drömcykel är en historia alla kan känna igen sig i. I sin enkelhet en drabbande berättelse om besvikelse och avundsjuka, om konsekvenserna av att ta saken i egna händer när längtan blir för stark.
Utan moraliska pekpinnar speglar Cool cykel hur en pojkes drömmar möter verklighetens orättvisa och hur de vuxnas konflikter ger eko i barnens värld. Tanja Komadina har utmanat sig själv och skapat en trovärdig och engagerande seriebok för barn, där svåra frågor om rätt och fel dröjer sig kvar efter historiens slut.
Cool Cykel är Tanja Komadinas seriedebut i albumformat efter att tidigare ha medverkat med kortare historier i flera av den slovenska serietidskriften Stripburgers temanummer. Den här gången har hon skapat en serie efter en berättelse av Manke Kremenšek Križman ur novellsamlingen Gårdsfönster.
100:-
Beställ här: https://www.hybriden.se/en/product/cool-cykel-9789198302936/

Blå (seriebok)

Av Shabnam Faraee.
Blå handlar om flykt, kärlek, sex och sorg. Blå är berättelsen om en kvinna som befriar sig från de sagor som fabulerats om henne i århundraden.
100:-
Beställ här: https://www.hybriden.se/en/product/bla-9789186667252/

Svenska med spansk brytning (seriebok)

Av Alicia Pena.
Alicia bytte stranden och flipflops mot mössa och snålblåst för två blåa ögons skull. I Svenska med spansk brytning följer vi två tjejer från olika kulturer fulla med humor och humör.
Vad händer när det spanska temperamentet krockar med det typiskt svenska? Genom Alicias alter ego ifrågasätts och görs det parodi av dagens samhälle.
100:-
Beställ här: https://www.hybriden.se/en/product/svenska-med-spansk-brytning-9789186667566/

En Andra Chans (seriebok)

Av Mattias Elftorp & Shko Askari.
Om en irakisk läkare, en amerikansk soldat och en svensk student som får ett oväntat besök. Om hur deras vägar möts och deras livsöden sammanflätas.
Boken är skriven från två håll, så den historia som börjar i Irak läses från höger till vänster och den som börjar i Sverige läses från vänster till höger. De två historierna bildar tillsammans en sammanhängande berättelse om plikt, flykt och självuppoffrande integritet i en svår situation.
100:-
Beställ här: https://www.hybriden.se/en/product/en-andra-chans-9789198302943/